Ny bussrute mellom Trolltunga og Prekestolen

Ny bussrute mellom Trolltunga og Prekestolen

Ny bussrute mellom Trolltunga og PrekestolenI sommer kan turistene glede seg, i tidsrommet 01.07.15 og 31.08.15 blir det satt opp en ny bussrute mellom Trolltunga og Prekestolen. Og det beste av alt, bussruten er ekspress!

Det er regionstavanger.com som melder om de nye bussrutene, som tar deg fra Prekestolen i Hardanger til Prekestolen i Stavanger på én dag, og prisen for en voksenbillett er satt til 595 kroner. Selve turen tar cirka 11 timer, og inkluderer en fergetur til/fra Tau.

Både Trolltunga og Prekestolen er svært populære turistdestinasjoner i Norge, både for nordmenn som har Norgesferie, og for turister som har gledet seg til å se spektakulære norske fjordlandskap.

Om Trolltunga

Trolltunga er en steinformasjon i i Hardanger, som ligger 1100 meter over havet og står horisontalt ut av fjellet som et platå, eller en trolltunge – om du vil. For å nå trolltunga må man følge stien til Mågelitopp, og deretter fortsette gåturen østover. Denne andre delen av turen tar cirka 4 timer, og man bør helst være i god, fysisk form for å legge ut på denne ferden. Ønsker man å overnatte langs veien, har Turistforeningen hytter i området, en av disse er Reinskorsby som har kun 6 sengeplasser. Det kan derfor være en god idé å bestille overnatting på forhånd.

Når man endelig kommer frem til Trolltunga, er det et spektakulært syn som venter. Dette er et yndet fotosted, men vær forsiktig med å ta såkalte selifes på kanten av Trolltunga, dette gjelder for øvrig også på Prekestolen.

Om Prekestolen

Prekestolen er et vaskekte norsk ikon, det er vanskelig å kommer over en norsk turistbrosjyre uten å se en referanse til Prekestolen. Prekestolen er også et yndet objekt på sosiale medier som for eksempel Instagram.

Så hvor finner man Prekestolen? Rett utenfor Stavanger, nord i Lysefjorden. Hvis man ikke ønsker å ta den harde gåturen opp, kan man også få med seg Prekestolen fra fjorden. Det går daglige turistferger gjennom Lysefjorden, hvor Prekestolen er det soleklare høydepunktet. Noen av fergene spiller også Dovregubbens Hall, et klassisk musikkstykke fra Edvard Grieg, som gjør det hele til en erkenorsk opplevelse.

I 2015 forventer man hele 275 000 besøkende til Prekestolen, heldigvis velger folk å gå på forskjellige deler av døgnet, slik at man slipper å gå i stim oppover stien. Hvis man begynner å gå fra Preikestolhytta vil turen ta cirka 1 ½- 2 timer hver vei, noe som vil være en grei tur for de aller fleste. Denne stien er derimot uegnet for barnevogner og rullestoler.

Tidligere har både Lonely Planet og CNN anbefalt Prekestolen som reisemål, noe som kan ha hatt innvirkning på det økende antallet av utenlandske turister. Og nå blir det altså enda lettere å besøke både Prekestolen og Trollstua med den nye bussruten som starter opp i sommer.

Photo Visit Norway


Comments are Closed